Karşılıklı destekçilerimizden olan REVIL sitesi, yakın zamanlarda Jill Valentine'nin yüz modeli ve onun insansı hareket aktarma oyuncusu Julia Voth ile bir röportaj yapmayı başarmış. Biz de kendilerinden izin alarak bu röportajı çevirdik. O hâlde buyrun, Jill'i bir de böyle tanıyalım.
JULIA VOTH RÖPORTAJI
Julia Voth, Kanadalı oyuncu ve model. "Bitch Slap" ile "The Anniversary" gibi filmlerde oynadı, aynı zamanda "Supernatural," "Castle" ve "The Phone" gibi ünlü TV gösterilerinde rolleri oldu. Bir model olarak, ünlü moda markalarının reklam kampanyaları için kamera karşısına geçti. ASıl olarak Resident Evil hayranları için pek çoğumuzun kaplerinde yer edindiği en nam salmış rolüyse, Resident Evil Remake'te Jill Valentine adına yüze modelliğidir. Yıllar geçtikçe Jill'in görüşünde bazı değişiklikler oldu ve öyle ki neredeyse 10 yıl geçmiş olsa bile Julia, hâlâ bizim hafızalarımızda. Bir grup hayran, geçtiğimiz günlerde Jill'in yüz modeli olarak geri dönmesi için Julia için internet üzerinden bir kampanya düzenledi. RE hayranlarının sevgisinden çok memnun görünen Julia, seride yaptığı iş ve en başarılı filmi Bitch Slap filminin ana karakteri tatlı-saf Trixe rolü hakkında bize biraz konuştuREVIL: Jill'in yüz modeli olarak nasıl seçildiniz? Yüzünüzü ona kazandırdırma süreci nasıl geçti ve bu çalışma, kariyerinizi ne denli etkiledi?JULIA VOTH: 2001 yılında Japonya'da çılışıyordum ve bunun için seçmelere katılmıştım. O zaman, bu işin ne olduğu bana söylenmemişti; ama bunun tipik bir sahneye çıkma modellemesi olmadığını önceden söyleyebilirdiim. Orada, daha sonra CAPCOM'un yöneticileri olduğunu öğrendiğim kişilerin mülakatına katılmak için, sıranın kendilerine gelmesini bekleyen yüzlerce model vardı. Birkaç gün sonra Jill Valentine'nin yüzü olarak seçildiğim bana iletildi.
REVIL: Jill'in yüzü olmadan önce Resident Evil'i biliyor muydunuz? Daha önce hiç serinin herhangi bir oyununu oynamışlığınız olmuş muydu?JULIA VOTH: Bu işi yapmadan önce oyuna dair hiç aşinalığım yoktu. Oyunları oynamayı denedim; fakat bana çok fazla yabancı geldi. Yani ciddi anlamda onun bana benzemesi o kadar çılgıncaydı ki. Dürüst olmam gerekirse, bu oynama işinde çok başarılı olamadım. Kontrol dengesini sağlayamarak sürekli olarak duvarlara ve zombilerin diplerine doğru yürüyordum. Onu canlandırırken gerçekten iyi olduğumu düşünüyorum, yalnızca oyunda değilim o kadar.
REVIL: Resident Evil filmlerini izlediniz mi? Bir Jill Valentine olarak Sienna'yı beğendiniz mi?JULIA VOTH: Filmleri izledim, sonuncusu harikaydı ve sıradaki için de heyecanlıyım. Bence Sienna mükemmel bir iş çıkarmış. Sienna gerçekten zorlu biri olmasına rağmen, aynı zamanda bu savunmasızlığını ortaya çıkarıyor. Geçmişte Sienna vakıf olmuş olsa bile Jill'i canlandırmak benim hayalim. Bence Jill'in hikayesini daha fazla öne çıkarmak, çok güzel olacaktır.
REVIL: Jill'in yüzü birçok değişime maruz kaldı ve hayranların çoğunluğu da bunu onaylamıyor. Bunun neden olduğunu biliyor musunuz?JULIA VOTH: Buna verecek bir cevabım yok. Son birkaç oyundur değişik göründüğünün farkındayım. Hâlâ kaynak olarak benim yüzüm üzerinde çalışılsa da tahminim, oyunlar birlikte ortaya çıkmış bazı doğal geişlerin olmasıdır. Bundan dolayı hayranların onaylamayan itirazlarını duydum ve bu, benim için de çok gurur okşayıcı bir şey.
REVIL: Yüzünüz hayranlar için çok kayda değer. Hayranların bir kısmı, Jill olarak sizi geri getirmek için bir kampanya düzenlemişti. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? Tekrar onun yüz modeli olmayı ister miydiniz?JULIA VOTH: Çok teşekkür ederim, Jill için tekrardan tam anlamıyla benim kaynak alınmamı isteyen insanların bu gerçeği, pek çok kez bana taşındı. Hayranların beni istediği müddetçe Jill'in yüzü olmayı çok isterdim. Aynı zamanda ben de, bir gün onu tekrar hayate getirip, bir filmde onu canlı olarak oynamayı isterim. Sanırım bunun olduğunu gerçekten harika olurdu.
REVIL: Bunun dışında Bitch Slap filmindeki rolünüzle de çok iyi tanınıyorsunuz. Bu işten ve canlandırdığınız Trixie karakteriyle ilgili paylaştığınız ortak bir şey varsa bize bahseder misiniz?JULIA VOTH: Trixie'nin kalbimde özel bir yeri vardır. Bağımsız olarak çalışmam için bana ciddi olarak izin verilerek canlandırdığım ilk roldü ve ben de gitmek istediğim her yere onu beraberimde götürdüm. Yapımcılarım çok destekleyici ve teşvik ediciydiler. Bana güvendiler ve eğlenceli, özel bir şey oluşturabileceğimi fark ettiler. Umarım yapabildiğimi yapmışımdır. Onunlar ortak pek çok noktamız var. Her şeyden önce o, benden bir parçaydı. İkimiz de hoş ve bazen de biraz safız. Etraf cehhenneme dönmemişse yani gerek görmedikçe ikimiz de savaşçı değiliz.
REVIL: Brezilya hayranlarına bir mesaj bırakacak mısınız?JULIA VOTH: Tüm Brezilya hayranlarına teşekkür ederim! Umarım bu röportajda siz de eğlenmişsinizdir. Ayrıca yakınzda zamanda sizlere daha fazla haberle (belki bazı Re haberleriyle)döneceğim! XO!