Resident Evil Operation Raccon City
Pasif- Aktif Yetenekler.
Nedir bu pasif ve aktif yetenekler.
Pasif yetenekler, karakterimizin kişisel özelliğidir ve o yeteneğin sağladığı artı özellik ile oyuna başlar. Örneğin, FourEyes'in Antiviral Proficiency yeteneği onun extradan bir antiviaral sprey ile oyuna başlamasını sağlar ve bu özelliği geliştirerek azami ölçüde fazladan antiviral spray taşımanızı sağlar.
Aktif yetenekler, karakterimizin oyun için istediği zaman tabi belli bir süre için kullanabildiği yeteneklerdir. Örneğin, Lupo karakterimizin "Super Soldier" özelliği oyun içinde istediği zaman kullanabildiği özelliğidir. Terar kullanmak için belli bir süre beklenmesi gerekmektedir. Şimdi sizlere sırası ile aktif-pasif özellikleri elimden geldiğince tanıtacağım.
Lupo/Dee-Ay(Akıncı)
Pasif Yetenekler.Body Armor(Zırh)

Zırh, düşmandan gelen ateş gücü hasarını azaltır.
Quick Reload.(Hızlı Doldurma.)

Hızlı doldurma, silah doldururken ki hız artar.
Aktif YeteneklerIncendiary Rounds. (Yanan Mermiler.)

Üçgen tuuşu ile yanan mermi atmanı sağlar. Bir süre için. Efekte olmuş düşmanlara en etkili yetenektir.
Geliştirildiği taktirde kullanım süresi azami ölçüde artar.
Guns A 'Blazin'. (Ateşli Silahlar.)

Belli bir süreliğine sınırsız cephane verir. Doğru atış oranı ve silahın soğuma oranı azami ölçüde yükseltilebilir.
Super Soldier. (Süper Asker.)

Üçgen tuşunu kullanarak belli bir süreliğine darbe almassın. Sana karşı, elle veya silah ile yapılan saldırılar bir süre sana zara vermez.
Geliştirildiğinde azami ölçüde bu yetenek oldukça kullanışlı.
FourEyes/Shona
Pasif YeteneklerAntiviral Proficiency (Anti Virüs Sprey'i Taşıma)

Sana, bir anti viral sprey ile doğma olanağı verir ve senin anti viral sprey'i taşıma capasiteni arttırır.
Biometric Vision (Biometrik Vizyon)

Çevredeki örnekleri ve enfekte olmuş canlıları görmenize olanak sağlar. Ve geliştirdikçe görüş mesafenizde artar ve özelliği tam anlamıyla kullanabilirsiniz. Yukarı yön tuşu ile istediğimiz zaman kullanabilme olanağı tanınmış.
Aktif Yetenekler. (Active Abilities)Induce Infection.(Müttefik Edin)

Bir hipo silahı kullanmana olanağı sağlar. Bir askeri enfekte etmek için bize bir şans verir ve V-ACT ile kırmızı başlı zombi olmaya abşlar ve onu bizim müttefiğimiz yapar. Bu özelliği geliştirdikçe mermi kapasitesi ve vuruş mesafesi artar ve daha iyi kullanmamıza olanak sağlar.
Attraction Pheromone. (Bölgeye Çekme)

İçi, atıldığında T-Virus ile enfekte olmuş canlıları üzerine çeken bir gaz ile dolu olan küçük bir şişe. Gaz ile kaplanan herkes T-virus ile enfekte olmuş canlılar için birincil hedefdir.
Geliştirildiği zaman atılan bölgeye yayılma gücü ve bölgede kalış süreci artar.
Program Infected. (Düşman Kontrolü)

Hipo silahın ile enfekte olmuş düşmanlar kontrol et. Üçgen tuşu ile değiştir ve hipo silahını al programlanmış düşmana fırlat. Re3 ile control edilecek düşmana hedef al.
Özelliği geliştirerek mermi kapasitesini artır, ve kontrol süresini uzat.
Bertha/Harley
Pasif Yetenekler First Aid Prociency. (İlk Yardım Sprey'i Taşıma)

Sana, bir ilk yardım sprey'i ile başlama olanağı verir. Geliştirdikçe ilk yardım spreyi taşıma kapasiten, azami ölçüde çoğalır.
Field Medic. (Sağlık Sahası)

İlk yardım spreyi ya da yeşil bitki kullanıldığında, ek olarak sağlığını %50 artırma olanağı sağlar.
Aktif Yetenekler Stimpack. (Yavaşlatma)

Takım arkaşların ya da kendin için, bulaşan T-Virüs mikrobunun yayılmasını bir süreliğine yavaşlatır. Üçgen tuşunu kullanarak hipo silahını al ve R1 tuşu ile ateşle. Yavaşlatma, senin ve dostların için geçerlidir.
Geliştirdikçe kullanım süresi ve mermi kapasitesi azami ölçüde artar.
Neutralize Infection. (Enfeksiyonu Durdur.)

T-Virus ile hasar görmüş ya da enfekte olanlar için bir kür. Üçgen ile hipu silahını al ve R1 ile ateşle. Cüre, yüksek hasar almış takım arkdaşı için geçerlidir. Kür'ü kendin içinde kullanabilirsin, enfekte olduğunda.
Geliştirildiğinde etki hızı azami ölçüde artar.
Painkiller. (Ağrı kesici.)

Kendiniz ya da takım arkdaşınız için düşmandan alacağınız hasarı azaltır. [%90] Üç gen ile hipo silahı alın ve takım arkdaşınız için R1 ile ateşleyin. Üçgen ile tutun ve kendiniz için kullanın.
Geliştrildiğinde kullanım süresi azami ölçüde artar.
Party-Girl/Spectre
Pasif YeteneklerProximity Detecton. (Yakındaki Düşmanı Algılama.)

Mini harita boyutu artar ve belli uzaklıktaki düşmanlar kolayca algılanır.
Geliştirdikçe görüş alanı artar.
Item Detection. (Nesne Algılama.)

Etraftaki alınabilir nesneleleri görmenizi sağlar.
Geliştirtikçe görme mesafen daha da artar.
Aktif YeteneklerSonar Vision. (Deniz Radarı.)

Deniz radarı, uzaktaki ve düşmanı tanır ve hatta duvarın arkasındakileri bile görmene olanak sağlar.
Geliştirdikçe görüş mesafesinde azami ölçüde artış görülür.
Biothermal Vision. (Sıcaklık Algılayıcı.)

Belirli uzaklıktaki canlı veya askeri vücut sıcaklığından tanımana olanak sağlar.
Geliştirdikçe görüş açısı daha da iyi hale gelir.
Threat Scanner. (Tehdit Tarayıcı.)

Düşmanı tarar ve mini haritada işaretli olarak gösterilir.
Geliştirdikçe tarama oranı daha da artar.
Tweed/Beltway
Pasif YeteneklerBlast Armor. (Patlayıcı Zırh.)

Oyuncunun patyacı tarafından zarar görmesini engeller. Patlayıcılara karşı genel direnci artırır.
Geliştirdikçe daha fazla artış görülür.
Blast Master. (Patlayıcı Ustası.)

Seçilebilir tüm yetenekler için geri yükleme süresini azaltır. Aynı zamanda sana nayınla düşmen yok etme olanağı tanır.
Geliştirtirdikçe yeteneği tam anlamı ile kullanıma hazır olur.
Aktif YeteneklerFragmentation Mine. (Parçalayıcı Mayın.)

Üçgen ile zemine bir mayın kurun. R3'e basarak patlabilirsiniz. Kurduğunuz tüm mayınları aynı anda R3 ile patlatırsın.
Geliştirdikçe mayın taşıma kapasitesi azami ölçüde artar.
Timed Sticky Explosive. (Yapışan Zamanlı Bomba.)

Üçgen ile yüzeye, saniyele içinde patlayan bir bomba atın. Patlatıktan sonra bomba kendini yeniliyor ve yeniden atmanıza olanak sağlıyor.
Geliştirdikçe bomba taşıma kapasitesi azami ölçüde artar.
Laser Trip Mine. (Lazerli Mayın.)

Lazerli bir mayın kurun ve düşmanın gelmesini bekleyin. Düşman lazere bastığında ya da lazer ile temas ettiğinde mayın patlar. Kurulu tüm mayınlatı R3 ile etkisiz hale getirebilirsin.
Güçlendirildiğinde mayın taşıma kapasitesi azami ölçüde artar.
Vector/Wilow
Pasif YeteneklerStealth Run. (Gizli Koşma.)

Hareket hızın artar ve koşarkanki ayak seslerin azalır, koşan düşmanı tespit etmeni sağlar mini harita üzerinde.
Detection Avodiance. (Ortaya Çıkarma.)

Maksimum hızdan az hareket ettiğinde küçük haritalardaki askerlere yakalanma olanağı tanır.
Aktif YeteneklerMotion Detecter. (Hareket Algılayıcı.)

Yakına atıldığında, düşman geldiği taktirde uyarı verir ve düşmanı tespit eder.
Mimicry. (Taklit.)

Uygun hedefe gidin ve üçgen tuşu ile düşmanınızı taklit edin, belli bir süre için.
Geliştirildiğinde taklit etme süresi azami ölçüde artar.
Active Camouflage. (Etkin Kamuflaj)

Üzerindenki pelerin ile Üçgen tuşu ile görünmez olursun ve düşmanlar bir süre için seni göremezler ve atak şansın fazladır.
Geliştirildiğinde görünmez olma süren azami ölçüde artar.
Yazı tamamen bana aittir, resimleri kendim bizzat tv den çektim.

Bazı yerlerde oyundan yardım aldım ama çoğunu kendim kullanarak test ettiğim için kendim yazdım. Bu arada aniden karakverdim böyle bir şey yapmaya ve Bilal senden izin almadan açtım ama sorun olmaz umarım.

İnşallah yararlı bir paylaşım olur.