Forever Ziyaretçi Nihai Biyo-Organik Silah Evriliş Diriliş Çöküş Kuruluş Başlangıç
Bizler İnkâr Edilemeyiz! -Forever Ekibi
  • 3518
  • 13

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
Michelle Ruff'ın REVIL'la Olan Röportajı
« : 30 Nisan 2012, 18:37:17 »

Karşılıklı destekçilerimizden olan REVIL sitesi, yakın zamanlarda Jill Valentine'nin yeni seslendirmen sanatçısı Michelle Ruff ile bir röportaj yapmayı başarmış. Biz de kendilerinden izin alarak bu röportajı çevirdik. O hâlde buyrun, Jill'in yeni sesi uymuş mu uymamış mı bi' bakalım.

Michelle Ruff, animasyon ve video oyunlar bakımından kıdemli bir ses sanatçısı. Çok yönlü sanatçı, yalnızca Jill Valentine gibi bayan kahramanlara ses vermekle kalmıyor, aynı zamanda RE: Degeneration'dan Rani Chawla gibi çocuk karakterlere de ses veriyor. Michelle, Kuzey Amerikalı anime hayranlarınca Chi (Chobits), Matsuri (Naruto Shippuden) ve Kuchiki Rukia (Bleach) gibi karakterlerin ses sahibi olarak tanınır. Video oyunlardaysa sanatçı, Katherine McBride (Catherine), Crimson Viper (Street Fighter IV) ve Cream the Rabbit (Sonic the Hedgehog) için canlandırma yapmıştır. REVIL'a özel olan bu röportajda Michelle Ruff, RE serisinin oyunları ile filmlerinde arasındaki çalışma farklılığı ve RE hayranları tarafından sevilen bir karakteri canlandırmanın zorlukları hakkında konuşuyor.

REVIL: RE: Revelations ve RE: Operation Raccoon City'de Jill Valentine'i canlandırma fırsatına nasıl nail oldunuz?

MICHELLE RUFF: Jill karakteri için seçmelere katıldım ve rolü kaptım.

REVIL: Seslendirme süreci nasıldı ve ne kadar zaman aldı?

MICHELLE RUFF: Jill'i canlandırmak çok heyecanlıydı. Çetin ceviz kızları canlandırmayı severim! Kadınlar için genelde böylesine roller pek olmadığında dolayı Jill gibi bir karakteri canlandırma fırsatına sahip olduğum an, bundan kıvanç duydum. Stüdyodaki gerçek kayıt süresi, benim için fazla uzun değildi. Her biri yaklaşık 4 saatlik uzunluğu olan toplam 6 oturum yaptım.

REVIL: Seriden önce RE: Degeneration'da Rani Chawla'yı ses verdiniz. Bir çocuğu seslendirmek nasıldı?

MICHELLE RUFF: Uzmanlıklarımdan biri çocukları seslendirmek olduğundan, bir çocuğa ses vermek beni zorlamadı.

REVIL: RE: Degeneration ile oyunlar arasındaki seslendirme sürecinde herhangi bir farklılık var mıydı?

MICHELLE RUFF: Bu süreçte çok büyük bir farklılık vardı. Degeneration bir filmdi ve sesleri, film tamamlandıktan sonra, Eklemeli Diyalog Kaydı (ADR)'yle hallettik. Revelations'da ise sahne zamanlaması ve performansı üzerinden kayıt yaptık. Benim, sergilediğim performansla kendi istediğim şeyi yapmam gerekir (elbette yönetmenin ve müşterinin isteğini de). Fakat dudak kanatları (konuşma diyalogunda karakter ile seslendirmen arasın uyum sağlanmaması) açısından herhangi bir senkronizasyon sorunuyla ilgili endişenmeme gerekmedi. Bütün enerjimi performansa ve karaktere aktardığımdan cidden çok eğlenceli bir işti.

REVIL: Daha önce başka bir Resident Evil oyununda seslendirme yaptınız mı?

MICHELLE RUFF: Maalesef ki yapmadım. Ancak çok eğlenceli görünüyor! Ve de korkutucu!

REVIL: Jill, önceden Patricia Ja Lee ve Catherine Disher gibi sanatçılar tarafından da canlandırılmıştı. Karakteri yapılandırmak için bu seslerin herhangi birinden esinlendiniz mi?

MICHELLE RUFF: Hayır, karakteri yapılandırmak için yönetmen ve müşteriyle çalıştım.

REVIL: Diğer insanlar tarafından halihazırda canlandırılmış böylesine sevilen bir karakteri canlandırmak zor mu?

MICHELLE RUFF: Kesinlikle!!! Halihazırda oyun ve bu karakter için böylesine büyük bir hayran kitlesi olduğundan ötürü çok zor. Kimseyi hayal kırıklığına uğratmak istemiyorum! Ve bazı hayranlar, bu karakteri canlandıran önceki kimseleri tercih ediyor, elbette ki bunu tamamen anlıyorum! Tek yapabileceğim elimdekinin en iyisini vermek ve insanların, oyun canlandırması ile performansını beğeneceğini ummak.

REVIL: Kişiliğimizin büyük bir kısmını, hem konuşma şeklimiz hem de hareketlerimiz göstermektedir. Jill'in sesi, kişiliğini açıkca belli etmeye yetiyor mu?

MICHELLE RUFF: Jill'in sesi, kişiliği hakkında birçok şey söylüyor.  Benim derinliğim Jill'e uydu. İşini ciddiye alan ve hiç "kızsı" olmayan biri. Neredeyse askerimsi. Performanta hiç "makesi" yoktu. Çok dürüst.

REVIL: Herhangi bir yönden Jill üzerinden kendinizi tanıtır mısınız?

MICHELLE RUFF: Evet, yani işte... birkaç L.A. zombisi tekmeleyi ben de severim.

REVIL: Canlandırdınız tüm karakterlerden hangisi en ilginciydi? Ve hangisi en zorlayıcı olanıydı?

MICHELLE RUFF: Hmmmm..... Çok zor bir zoru! Tek birini seçmek zor, açıkçası hepsi benim biricik çocuklarım! Her birinin kendine has zorluğu vardı.

REVIL: İlerde tekrar Jill'i canlandırmayı ister miydiniz?

MICHELLE RUFF: Jill'i tekrar canlandırmayı çok "İSTERİM"! Harika olurdu!

REVIL: Bize gelecekteki projelerinizden bahsedin. Michelle Ruff'ı bir daha dinlemek için nereden medet ummalıyız?

MICHELLE RUFF: Size geleceği yönelik projelerden bahsetmek isterdim; fakat yayınlanana kadar içerik hakkında konuşamam! Kulaklarınız kapı kirişinde olsun...

REVIL: Brezilyalı hayranlara iletmek istediğiniz bir mesaj var mı?

MICHELLE RUFF: Evet. Brezilya insanını çok güzel yapan yemek tarifini bilmek istiyorum. Ayrıca tüm hayranlara kucak dolusu sevgi ve şükran gönderiyorum!!! Besos!!!!

Röportajın Orijinali

Röportaj Sahibi: REVIL

Piskabak

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
Ynt: Michelle Ruff'ın REVIL'la Olan Röportajı
« Yanıtla #1 : 30 Nisan 2012, 18:41:46 »
Eline sağlık usta.Adamları da tebrik etmek lazım iyi bir fırsat bulup değerlendirmişler :W

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #2 : 30 Nisan 2012, 18:46:01 »
Hmm yeni seslendirmenimiz.. Hayırlı olsun bakalım. Haber için teşekkürler.

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #3 : 30 Nisan 2012, 18:47:37 »
Sağolasın Oğuzhan :W Vallahi helal olsun adamlara. Piyasada Biohazard France ile birinciler ve adamlar RETürk'ü de seviyorlar, daha ne olsun? :D Ayrıca Michelle Ruff, hani tam da bu kalıptan karakterlere seslendirmeye muktedirmiş anlaşılan. Rukia, Jill... Jill'i seslendirmek, bana birazcık da kadının seçimiymiş gibi geldi ;D

Sajkoo

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 30 Nisan 2012, 19:33:56 »
Çeviri için teşekkürler. Şu RE ile ilgili kimsede Türkiye'ye uğramıyor ki bir röportaj da Türkiye'den çıksın :)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #5 : 30 Nisan 2012, 19:44:42 »
Aslında ben sanıyorum ki, bu röportajları e-posta yoluyla yapıyorlar :D Yani karşı kaşıya gelip canlı olarak yaptıklarından emin değilim, hatta öyle olmadığını düşünüyorum. Yani biz de İngilizce sorular hazırlayıp gönderirsek, neden cevaplamasınlar ki?

Sajkoo

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #6 : 30 Nisan 2012, 20:39:32 »
Bu aslında tam anlamıyla bir röportaj sayılmaz bence. Çünkü röportaj esnasında mimikler bence önemlidir. Bu kişinin samimiyetini belli eder. Ama e-posta yolu ile röportaj yapılıyorsa bizimde böyle bir projeye imza atmamız gerekir bence :)

DWG22

• Site Denetmeni
  • *
    • Profili Görüntüle
    • YouTube
« Yanıtla #7 : 30 Nisan 2012, 20:54:08 »
Eldeki imkanlardan dolayı böyle yapılıyor olabilir. Aynı bizim SH Türkiye röportajımız gibi. Biz de e-posta vesaire yoluyla iletişim kurup halletmiştik. Yoksa birebirdeki bir görüşmeyi herkes ister de imkan işte :D

BRANDONROUTH

• Eski Üye
  • *
  • Default Avatar
    • Profili Görüntüle
    • Resident Evil-Milla Jovovich Facebook Fan
« Yanıtla #8 : 30 Nisan 2012, 21:26:02 »
Böyle bir projeyi sunmayı bizde çok isteriz ancak sadece isteriz  :W

Albert Wesker

• Forever Emektarı
  • *
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #9 : 30 Nisan 2012, 21:36:19 »
Ee kime yolluyoruz gençler, karar verdiniz mi bari. Aklımda Wesker (D.C. Douglas) vardı ama adam hayranlarına veda etti, hatta çok hoş bir veda videosu çekti. O halde halihazırda elimizde iki as kaldı. Chris mi Leon mu? Karar verin beyler? :H